×

Nieuws | 20 juni 2022

Meten is weten…

Ontwikkeling BI-tool voor passende gegevens

Dat is een aloud gezegde, dat voor heel veel dingen geldt. Wat dit te maken heeft met de BI-tool die we aan het ontwikkelen zijn? Nou, dat iedereen de juiste informatie voorhanden heeft, op basis van onze strategische koers. BI staat voor business intelligence. De BI-tool is een instrument dat via andere systemen die we in de organisatie gebruiken informatie ophaalt over hoe we presteren op verschillende onderdelen van de strategische koers.

Door onze nieuwe strategische koers is de informatiebehoefte veranderd. Ook de wijze waarop we de BI-tool willen gaan gebruiken is veranderd. Een voorbeeld hiervan is zelforganisatie. Dit is een speerpunt in de strategische koers. Daar hoort ook bij dat medewerkers zelf inzicht krijgen in de prestaties die voor de teams van belang zijn, zoals bijvoorbeeld de eigen regie gesprekken van cliënten.

Op dit moment is een projectgroep aan de slag om samen met een extern bureau te bepalen welke informatiebehoefte er nodig is en hoe deze in de BI-tool inzichtelijk gemaakt kan worden. Deelnemers zijn stafmanagers, regiomanagers, teamleiders en functioneel applicatiebeheerders van SGL.

In de komende maanden wordt hard gewerkt aan het concretiseren van de informatiebehoefte en aan het inrichten van de BI-tool. Telkens wanneer er een onderdeel klaar is, wordt dit besproken en getest met en door de verschillende gebruikers zodat het ook aansluit bij hun behoeften. Wanneer het zo ver is, horen jullie meer. 

Deel dit verhaal: