×

Nieuws | 07 juni 2022

'SGL bewust duurzaam' -week van start!

Samen bewust duurzaam

Vandaag, dinsdag 7 juni, is de week 'SGL bewust duurzaam' van start gegaan. Wat kunnen wij binnen SGL samen betekenen op het gebied van duurzaamheid? Heel veel! SGL organiseert van dinsdag 7 tot en met dinsdag 14 juni de week SGL bewust duurzaam. Binnen de hele organisatie kunnen locaties en afdelingen deelnemen aan uiteenlopende activiteiten en je kunt als locatie vooral ook zelf activiteiten organiseren die allemaal te maken hebben met duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Op 7 juni trappen we af met een gezamenlijke opening en we sluiten de week ook samen af. 

Duurzaamheid: uitdagend en leuk
Door duurzaam te leven en te handelen kunnen we er samen voor zorgen dat we milieuvriendelijk zijn, grondstoffen besparen en werken aan producten of werkwijzen die bedoeld zijn om lang mee te gaan. Dat is belangrijk voor ons allemaal en soms ook een uitdaging, maar door er creatief mee bezig te zijn is het ook ontzettend leuk en verrassend. Samen, met cliënten, naasten, medewerkers, vrijwilligers en externen, kunnen we verder gaan naar een bewust duurzaam SGL. 

Initiatief van medewerkers
De week SGL bewust duurzaam is een initiatief van medewerkers dat met groot enthousiasme ontvangen is. Samen geven we de week vorm met elke dag leuke duurzame activiteiten. Vanuit de enthousiaste werkgroep worden diverse activiteiten aangeboden, zoals gezamenlijk afval prikken rond de locatie, een kunstwerk van afval maken en een broodpuddingwedstrijd. Maar het is vooral leuk dat locaties en afdeling zelf initiatieven hebben verzonnen om bewust duurzaam te zijn. Denk aan bloembakken gemaakt van oude schuttingen, insectenhotels van oude pallets en spullen uit het bos, afval scheiden, moestuin, verse munt/gember voor thee op het aanrecht, was buiten drogen, geen plastic bekers of koffiemelkcupjes meer... Heel veel hele mooie initiatieven! 

En... bij de week van SGL bewust duurzaam blijft het natuurlijk niet. Wij willen samen werken aan een duurzame organisatie voor de toekomst. Want, wij gaan verder… samen bewust duurzaam.

Deel dit verhaal: