×

Nieuws | 07 juni 2021

SGL Afasiecentrum Noord- en Midden-Limburg zoekt vrijwilligers!

Er zijn heel veel mogelijkheden

SGL biedt al geruime tijd behandeling en begeleiding voor mensen met afasie, echter is ons aanbod in Noord- en Midden-Limburg verder uitgebreid en geprofessionaliseerd. Bij de Afasiecentra in Noord- en Midden-Limburg worden mensen met afasie in groepen met kennis en kunde behandeld en begeleid door specialisten en vrijwilligers. Er is veel aandacht voor persoonlijke omstandigheden en wensen. Op dit moment zijn de afasiecentra in Noord- en Midden-Limburg gevestigd in Swalmen, Baarlo en Venray.

Afasie, wat is dat eigenlijk?
Afasie, A (= niet) fasie (= spreken) betekent dat iemand niet meer kan zeggen wat hij wil. Door hersenletsel kan iemand de taal minder goed gebruiken dan voorheen. Vergelijk het met de onmacht of frustratie die je kunt ervaren als je je in het buitenland niet goed verstaanbaar kunt maken. Een frustratie die mensen met afasie dagelijks ervaren.

Wat doet het SGL Afasiecentrum Noord- en Midden-Limburg?
Er wordt een attractief (behandel)programma aangeboden, dat afgestemd wordt op de hulpvraag van de client en zijn of haar mogelijkheden. Denk hierbij aan taaloefeningen, totale communicatie, verbetering van de woordvinding en het begrip, maar ook het gebruik van communicatie hulpmiddelen behoort tot ons aanbod. Met ons aanbod willen wij de verbindende schakel zijn tussen de revalidatie en het dagelijks leven.

Wij zoeken vrijwilligers!
Om goede begeleiding te bieden maken wij gebruik van vrijwilligers. Creativiteit en eigen inbreng wordt enorm gewaardeerd. Ben jij in staat rust en geduld uit te stralen? Heb je gevoel voor taal? Of passen andere bovenstaande activiteiten bij jou? Lijkt het je interessant om met ons mee te bouwen?

Neem dan contact op met coördinator Patty Joosten op 06- 42 56 09 04 en bespreek de vele mogelijkheden. Vrijwilligers krijgen standaard een scholing over afasie van de logopedist of afasietherapeut, naar wens en achtergrond.

Deel dit verhaal: