×
WBC Aan de Pas in Bunde

WBC Aan de Pas is een woonbegeleidingscentrum van SGL voor mensen met niet aangeboren hersenletsel in een mooie groene omgeving. Elke bewoner heeft een eigen grote woning die alle voorzieningen heeft die er nodig zijn.

Wensen van bewoners op één

Bij WBC Aan de Pas doen de medewerkers hun best om bewoners het leven te laten leiden dat zíj graag willen. Wij doen ons best zoveel mogelijk aan te sluiten op de wensen en behoeftes van onze bewoners, zodat zij zo lang mogelijk zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. Bij WBC Aan de Pas hangt een fijne huiselijke sfeer. Het team is energiek, positief en bereid tot vernieuwingen. Samen zijn we steeds op zoek naar mogelijkheden om onze cliënten nog verder te helpen.

  • Mooie architectuur in het groen
  • Ruime begane grond woningen
  • Dagbesteding op locatie aanwezig
  • 24-uurs beademingszorg
  • Hecht en gezellig team
  • Erkend leerhuis 

Hier wil je wonen!

WBC Aan de Pas is mooi rustig gelegen in het groen, maar nabij de dorpskern van Bunde met alle voorzieningen. We hebben een mooie grote tuin en doen veel samen met buurtbewoners. De woningen zijn ruim, allemaal op de begane grond gelegen met eigen tuintjes en naar smaak in te richten. Het is immers je thuis! Er heerst een warme huiselijke sfeer, passend bij de groep. Gespecialiseerde medewerkers hebben oprechte aandacht voor elk individu. Diverse activiteitencentra bevinden zich in de nabije omgeving, en Aan de Pas heeft zelfs een eigen AC. Wist je dat logeren bij ons ook mogelijk is? En dat we een waar wellness bad voor bewoners hebben? En dat is nog lang niet alles!

Hier wil je werken!

Er werken ruim 30 gespecialiseerde medewerkers bij WBC Aan de Pas, plus altijd een aantal leerlingen en ten minste tien stagiaires. Het merendeel van de medewerkers is vrouw en de leeftijden zijn zeer gemengd. Wat het team bindt is dat ze samen het leven van elke bewoner zo fijn mogelijk willen maken en dat ze de eigen regie van de bewoners stimuleren. Veel bewoners zijn rolstoelafhankelijk, deels afhankelijk van beademing. Werken bij WBC Aan de Pas betekent dus naast begeleiding, ook veel medische zorg aspecten/handelingen. Maar tevens is er veel aandacht voor welzijn door bijvoorbeeld leuke activiteiten.  

Erkend leerhuis

In een leerbedrijf kan een grote groep studenten tegelijkertijd stage lopen en ervaring opdoen. Binnen Aan de Pas noemt men het leerbedrijf ook wel het ‘Leerhuis’. Binnen dit Leerhuis werken gemiddeld 12 studenten variërend van kwalificatieniveau 3, 4 en 6 van het Vista College en Zuyd Hogeschool. Het Leerhuis is erkend door SBB. De studenten worden begeleid door medewerkers van SGL, die allemaal zijn opgeleid tot werkbegeleiders. Tevens worden de studenten begeleid door een praktijkopleider. Dat alles zorgt voor een goede afstemming tussen theorie en praktijk en extra handjes en aandacht voor onze bewoners.

Stage bij SGL