×
WBC De Vier Torens

WBC De Vier Torens is een woonlocatie voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel in Velden

Centraal gelegen en heel gezellig

WBC de Vier Torens, ook bekend als WBC Velden, is gelegen in het centrum van Velden. Op dit moment wonen er 13 cliënten, elk in een ruim eigen appartement met veel lichtinval, een eigen woon- en slaapkamer en een ruime badkamer. Daarnaast is er een gezamenlijke keuken en woonkamer, waar dagelijks koffie/thee wordt gedronken, samen wordt gegeten en men gezellig samen komt. Het WBC beschikt ook over een grote tuin, waar in de zomer gezellig wordt gezeten en bijvoorbeeld gebarbecued. Bovendien is er op drie dagen per week een kleinschalig activiteitencentrum in de algemene ruimte; AC De Vier Torens. Ons WBC bevindt zich dichtbij de winkels in het centrum en dichtbij de Maas waar je mooi kunt wandelen.

  • Centrale ligging
  • Veel gezelligheid
  • Eigen klein AC
  • Ruime appartementen
  • Mooie tuin

Hier wil je wonen!

Momenteel wonen er 13 bewoners bij WBC De Vier Torens, een mix van mannen en vrouwen tussen de 41 en 77 jaar oud. De appartementen, gezamenlijke ruimtes en de tuin zijn heel ruim. Ons WBC is heel centraal gelegen, dichtbij winkels en naast de huisarts, fysiotherapeut en tandarts. Hierdoor kunnen veel bewoners nog dingen zelfstandig blijven doen, zoals naar de winkel gaan. Lukt dit niet; dan kijken andere bewoners of ze kunnen helpen. Wat onze locatie anders dan anders maakt is dat er gekeken wordt wat bewoners zelf kunnen bijdragen in het gezamenlijk wonen binnen de locatie. Denk hierbij aan het onderhouden van de tuin of het ondersteunen met koken en opruimen van binnengekomen bestellingen of boodschappen doen. We kijken waar de kracht van de bewoner ligt en stimuleren hiermee de eigen regie. De bewoners staan hier helemaal achter: 'wat je zelf kunt moet je zelf willen doen!'. Extra fijn: we hebben eigen fitnessapparatuur in de kelder.

Hier wil je werken!

WBC De Vier Torens is een locatie waar veel begeleidingstaken liggen en relatief weinig fysieke zorgtaken. Iedereen is anders en heeft iets anders nodig, waardoor je soms veel moet schakelen in begeleiding en begeleidingstijl. Dat is een leuke uitdaging. Onze locatie is mooi licht en er heerst een gezellige sfeer.