×
WBC Geleen

WBC Geleen is een woonbegeleidingscentrum voor mensen met NAH in Geleen Zuid. Een uniek WBC omdat naast onze cliënten ook andere huurders wonen in de appartementen in de flat. Elke bewoner heeft een ruim appartement met alle voorzieningen en begeleiding waar nodig. Twee appartementen zijn ingericht als gezamenlijke ruimtes voor alle SGL bewoners. Deze locatie kenmerkt zich door grote mate van zelfstandigheid, maar toch warmte en gezelligheid.

Heel veel eigen regie

Wonen tussen andere huurders én cliënten van SGL. Als je bij WBC Geleen woont, woon je in één van de 27 appartementen verspreid over de eerste tot en met de achtste verdieping. Ook zijn er gezamenlijke ruimtes in de flat waar cliënten elkaar treffen, samen eten, het gezellig hebben of steun vinden bij elkaar. Bij ons staat zelfredzaamheid op één. Wij helpen onze bewoners waar nodig en stimuleren hen om het beste uit zichzelf te halen. Er is ruimte voor één op één aandacht, bijvoorbeeld in de vorm van weekgesprekken. Natuurlijk vindt individuele verzorging plaats in de appartementen en begeleiding naar behoefte.  

  • Grote mate van zelfstandigheid
  • Naast winkelcentrum Zuidhof
  • Dichtbij fysiotherapeut en huisarts
  • Midden in het leven; wonen tussen andere huurders
  • Veel sociale contacten

Hier wil je wonen!

Bij WBC Geleen wonen alle 27 cliënten zelfstandig, verspreid over de 1e etage t/m 8e etage. Elke bewoner beschikt over een eigen appartement (woonkamer, keukenblok, badkamer, toilet en slaapkamer). Verder hebben wij nog 3 algemene ruimtes waar de clienten hun maaltijden (ontbijt, lunch, diner) samen nuttigen. Verder zijn deze ruimtes ook voor koffiemomenten, borrelavonden of activiteiten. De ruimtes zijn huiselijk ingericht, wat het gezellig maakt. Inloop is dan ook altijd mogelijk voor onze cliënten. Wij hebben onlangs een nieuwe keuken gekregen, hier helpen cliënten ook met het eten voorbereiden. Dus ondanks de grote mate van zelfstandigheid is er toch veel ‘samen’ naar wens. Ook is er veel sociaal contact met andere bewoners van de flat, dit is heel fijn. Er is een opbergruimte voor fietsen/scootmobiels en er zijn gratis parkeerplaatsen.

Dit woonbegeleidingscentrum heeft geen eigen activiteitencentrum maar is centraal gelegen. Bewoners gaan naar verschillende AC’s in de buurt, bijvoorbeeld AC Sittard, AC De Haamen en AC Havikstraat.

Hier wil je werken!

Ons team is hecht en heel flexibel. Onze medewerkers zijn een mooie mix van mannen en vrouwen, jong en oud. Door alle verschillende denkwijzen vormen we een mooi team. Wij werken met elkaar samen op basis van vertrouwen. We zijn altijd met twee collega’s tegelijk aan het werk. Taken worden goed verdeeld voordat een dienst start. WBC Geleen is een hele fijne plek om te werken. Mede door de leuke cliëntengroep met een diversiteit aan ziektebeelden.