×
WBC Het Vlinderhuis

WBC Het Vlinderhuis is een woonbegeleidingscentrum voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel in Blerick, nabij Venlo. Het is een fijne woonvorm, midden in het gezellige Blerick. Elke bewoner heeft een ruim eigen appartement met alle voorzieningen. Bewoners genieten van hun zelfstandigheid en begeleiding/verzorging waar nodig. Deze locatie kenmerkt zich door de gezellige, huiselijke sfeer zowel tussen de bewoners en medewerkers onderling, maar zeker ook samen.

Centraal in gezellig Blerick

Als je bij WBC Het Vlinderhuis woont, woon je heel centraal, midden in een woonwijk en dichtbij alle voorzieningen. Blerick is een gezellig dorp. De bewoners hebben goed contact met de mensen uit de omgeving en dat maakt wonen bij WBC Het Vlinderhuis extra fijn. In WBC Het Vlinderhuis wonen 14 mensen met ieder hun eigen beperking waar wij de zorg op aanpassen. De bewoners van WBC Het Vlinderhuis worden begeleid en waar nodig verzorgd door een team van 19 enthousiaste medewerkers en twee stagiaires.  

  • Huiselijk en gezellig
  • Mooie grote tuin
  • Midden in Blerick
  • Ruime appartementen
  • Fijne groep

Hier wil je wonen!

Behalve de ruime appartementen heeft WBC Het Vlinderhuis nog een troef: namelijk de fijne gezamenlijke woonkamer én de mooie tuin. Bewoners kunnen op zichzelf zijn, maar komen ook naar beneden voor de gezamenlijke eetmomenten. Dit is elke dag weer fijn en lekker, er wordt hier altijd vers gekookt. 

De 14 bewoners van WBC Het Vlinderhuis hebben elk hun eigen verhaal. Samen vormen ze een prettig gemêleerd gezelschap, dat elkaar bewust opzoekt in de gezamenlijke ruimtes en ‘s zomers in de tuin.

Dit woonbegeleidingscentrum heeft geen eigen activiteitencentrum maar is centraal gelegen. Bewoners gaan naar verschillende AC’s in de buurt, bijvoorbeeld AC De Vier Torens in Velden of AC De Maashorst in Baarlo.

Hier wil je werken!

Ons team is jong en heel divers; ieder heeft z’n eigen kwaliteiten. Er werken 17 vrouwen en 2 mannen bij WBC Het Vlinderhuis, en meestal ook nog twee stagiaires. Ook hebben we plek voor leerlingen, gemiddeld begeleiden we 6 BBL-ers tegelijkertijd. Deze mooie mix van mensen zorgt voor een uniek team waar een fijne sfeer aanwezig is en waar iedereen elkaar helpt. De prettige mentaliteit kenmerkt dit team. Er is altijd ruimte voor een praatje of een grapje voor bewoners, maar ook voor medewerkers. We werken met veel plezier samen voor onze bewoners. Hier is elke dag anders!