×
WBC Hoogveld in Sittard

WBC Hoogveld is een woonbegeleidingscentrum voor mensen met NAH in een moderne wijk aan de rand van Sittard. Elke bewoner heeft een eigen woning met alle voorzieningen die er nodig zijn. Deze locatie kenmerkt zich door de warmte, gezelligheid en betrokkenheid.

Gezellig en huiselijk

WBC Hoogveld is een mooi en gezellig woonbegeleidingscentrum in de jonge wijk Hoogveld aan de rand van Sittard. WBC Hoogveld biedt plek aan tien cliënten met niet-aangeboren hersenletsel die hier zelfstandig maar begeleid wonen. Het gebouw telt tien mooie appartementen met elk eigen voorzieningen, maar ook een ruime gezamenlijke woonkamer en keuken, plus een fijne tuin.

WBC Hoogveld is rustig maar centraal gelegen, aan de rand van een hechte nette woonwijk. Niet alleen een winkelcentrum met alle nodige voorzieningen ligt heel dichtbij, ook is er op loopafstand een huisarts, fysiotherapeut en logopedist te vinden. Ook trein- en busstation Sittard zijn heel dichtbij.

  • Mooi gebouw met fijne appartementen
  • Aan de rand van een nette moderne woonwijk
  • Centraal gelegen
  • Fijne tuin
  • Gezellig en warme sfeer
  • Hecht en gezellig team

Hier wil je wonen!

Onze locatie is redelijk kleinschalig. De tien bewoners zijn momenteel tussen de 40 en 83 jaar oud. Een gemengd gezelschap van mannen en vrouwen. Waar WBC Hoogveld zich in onderscheidt is volgens de medewerkers de gezelligheid. “Hier voelen mensen zich echt thuis. Iedereen is welkom.” De warmte en sfeer voel je hier meteen. En natuurlijk is de centrale ligging echt een pluspunt.

De mooiste plek van WBC Hoogveld is toch wel de achtertuin. Daar zitten bewoners en medewerkers vaak samen. Het is ook een hele fijne plek om met bezoek te zitten, aan de lange tafel. De planten en bloemen in de tuin worden verzorgd door de bewoners. De gezellige woonkamer van WBC Hoogveld heeft eenzelfde sociale functie.

Dit woonbegeleidingscentrum heeft geen eigen activiteitencentrum. Bewoners gaan naar verschillende AC’s in de buurt, bijvoorbeeld AC Sittard, AC Havikstraat en AC De Haamen.

Hier wil je werken!

Bij WBC Hoogveld werken momenteel tien enthousiaste medewerkers. Negen vrouwen en één man, dus mannelijke versterking is altijd welkom. Ook krijgen we vaak hulp van stagiaires en leerlingen. We werken in een gezellig jong team waar de zorg voor onze bewoners echt met stip op één staat. De betrokkenheid bij onze bewoners is enorm groot. Zelfstandigheid en eigen regie van onze medewerkers wordt erg gewaardeerd. Daarnaast vinden we het sociale en gezellige erg belangrijk. Werken bij WBC Hoogveld is daarom ontzettend leuk. En afwisselend, geen dag is hetzelfde!  

WBC Hoogveld the movie

Bekijk hier rechts een mooi filmpje gemaakt door bewoner Oscar Lensen. 'WBC Hoogveld the movie',  zoals hij het zelf noemt.