×
WBC Kuukven

WBC Kuukven is een woonbegeleidingscentrum voor mensen met NAH in Baarlo. Op onze locatie in een mooie rustige buurt wonen op dit moment 12 mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Een uniek WBC omdat naast onze cliënten ook andere mensen wonen in de appartementen. Elke bewoner heeft een ruim appartement met alle voorzieningen (eigen woonkamer, slaapkamer, badkamer, keuken) en begeleiding waar nodig. En er is een mooie tuin van waaruit veel te zien is!

Lekker jezelf zijn

WBC Kuukven is een warm thuis voor mensen met NAH, waar een prettige sfeer heerst en bewoners zichzelf kunnen zijn, met al hun mogelijkheden en uitdagingen. We hebben een fijne gezamenlijke woonkamer waar onze bewoners elkaar opzoeken. Wat onze locatie uniek maakt is de kleinschaligheid. Ons WBC is centraal gelegen; fysiotherapie, supermarkt, drogisterij en café bevinden zich allemaal in de buurt. Baarlo wordt ook wel het kastelendorp genoemd en telt vier kastelen. Daarnaast ligt het aan de Maas en heeft het prachtige natuur om zich heen.

  • Kleinschalig en huiselijk
  • Midden in de wijk
  • In een gebouw met regulier wonen
  • Ruime appartementen met voldoende privacy

Hier wil je wonen!

De bewoners zijn tussen de 37 en 81 jaar oud, waarvan 10 mannen en 2 vrouwen. Er heerst een heel gezellige warme sfeer. Iedereen kan en mag zichzelf zijn en helpt elkaar.

Bewoners staan voor elkaar klaar en geven aan dat het bijvoorbeeld prettig is om keuzevrijheid te hebben of je wel of niet mee eet in de gezamenlijke ruimte. Er zijn volgens de bewoners weinig regels wat ervoor zorgt dat het snel als thuis voelt. Ze vinden het belangrijk om elkaar te ondersteunen als een ander iets niet kan.

Dit woonbegeleidingscentrum heeft geen eigen activiteitencentrum maar is centraal gelegen. Bewoners gaan naar verschillende AC’s in de buurt, bijvoorbeeld AC de Vier Torens en AC de Maashorst. 

Bekijk het mooie filmpje hiernaast van (o.a.) bewoner Henk Brouwer.

Hier wil je werken!

Het team bestaat uit ongeveer tien medewerkers die de bewoners met zorg, aandacht en liefde begeleiden en verzorgen. Er is veel afwisseling in het werk, waarbij meer begeleiding nodig is dan zorg. We vormen een hecht team, jong en oud werken samen met een gezamenlijk doel. Iedereen kent zijn verantwoordelijkheden en taken. Humor vinden wij heel belangrijk. 's Nachts is er een slaapdienst, waardoor in de nachtelijke uren van de bewoners een zekere mate van zelfstandigheid wordt verwacht, met iemand in de buurt in geval van nood.