×
WBC Schaesberg

WBC Schaesberg is een warm en gezellig woonbegeleidingscentrum voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Gelegen in een mooie groene tuin aan de rand van het centrum van Schaesberg, gemeente Landgraaf. Elke bewoner heeft hier een eigen appartement, verdeeld over twee verdiepingen, met alle voorzieningen en begeleiding waar nodig.

Elke dag is het hier feest

Wij hangen namelijk zelf de slingers op! Als je bij WBC Schaesberg woont, woon je te midden van het groen en ook nog eens heel centraal ten opzichte van de dagelijkse voorzieningen. Er wonen 27 mensen in onze woonvorm, de meesten zijn gebonden aan een rolstoel. Onze bewoners houden van gezelligheid en het maken van uitstapjes. WBC Schaesberg is een mooie locatie waar sfeer en gezelligheid heel belangrijk worden gevonden. Eigen regie en jezelf kunnen zijn tevens heel belangrijke waarden bij WBC Schaesberg.

  • Sfeervol en gezellig
  • Gelegen in het groen, aan het bos
  • Extra gezamenlijke ruimte met computerplekken
  • Ruime achtertuin
  • Op loopafstand van winkels en eetgelegenheden
  • Leuke gezamenlijke uitjes

Hier wil je wonen!

Bij WBC Schaesberg wonen 27 bewoners samen in één huis. Elke bewoner beschikt over een eigen appartement (woonkamer, keukenblok, badkamer, toilet en slaapkamer). Daarnaast hebben we een open en gezellige gezamenlijke woonruimte die bewoners en medewerkers kunnen gebruiken voor gezellige koffiemomentjes. Ook vindt hier de gezamenlijke lunch en avondmaaltijd plaats. Iedere bewoner heeft zijn eigen badkamer met douche. Hiernaast hebben we een grote gezamenlijke badkamer met bad waar bewoners gebruik van kunnen maken.

Dit woonbegeleidingscentrum heeft geen eigen activiteitencentrum maar door de centrale ligging kunnen de cliënten kiezen uit 3 activiteitencentra: AC Brunssum, AC Heerlen en AC Kerkrade.

Hier wil je werken!

Er werken maar liefst 36 kundige medewerkers bij WBC Schaesberg, bijna allemaal vrouwen. Ondanks de grootte krijg je hier de mogelijkheid om fijn en rustig te werken. Jong en oud werkt hier samen. Het is een hecht en collegiaal team. Humor vinden wij heel belangrijk. WBC Schaesberg is tevens een stagehuis waar doorlopend zo’n 8 à 10 stagiaires stage lopen en ook enkele leerlingen een goed begeleide leerwerkplek hebben. Hiernaast krijgen we ook al vele jaren hulp van zo’n negen vaste vrijwilligers. Bij ons staat de koffie altijd voor iedereen klaar!