×

Nieuws | 26 juni 2023

Bijzonder: timelapse-camera geplaatst op bouwlocatie Mundium in Roermond

Altijd dichtbij

De bouw van onze nieuwe woonlocatie Mundium in Roermond is nu nog beter te volgen dankzij de recente installatie van een timelapse-camera door Bouw.live uit Groningen. 

Twee bestaande woonbegeleidingscentra van SGL – WBC Echt en WBC Roermond – worden samengevoegd in een heel moderne nieuwbouw. Door de installatie van de camera hebben beide 'oude' locaties toegang tot een livestream van de bouw. Toekomstige bewoners (en medewerkers/vrijwilligers/naasten) kunnen elke minuut van de dag de voortgang van het bouwproces live volgen op een tv op hun locatie. Zo krijgen cliënten en medewerkers/vrijwilligers de mogelijkheid om de ontwikkeling van hun toekomstige huis en werkplek vanaf het begin mee te maken. En dat heeft een enorme meerwaarde! Het helpt bij het creëren van een gevoel van betrokkenheid en vermindert de spanning rondom de aanstaande verhuizing.

Naar verwachting zal de bouw van Mundium in mei 2024 worden voltooid. De livestream van de bouw zal gedurende het hele proces beschikbaar blijven, waardoor iedereen de ontwikkelingen kan blijven volgen en zich kan verheugen op de opening van deze nieuwe woonlocatie.

Bekijk de livestream hier.

Wij zullen regelmatig timelapse video's delen gedurende het bouwproces. Hieronder een eerste om een beetje gevoel te geven bij wat een timelapse nu is. Het is in feite een versnelde 24/7 opname van de bouw van afgelopen werkweek. Links in beeld is toekomstig Mundium, rechts levensloopbestendige en eengezins woningen van Wonen Zuid. Je kunt je vast voorstellen dat een timelapse over een langere periode heel erg te gek is, je ziet de gebouwen uit de grond omhoog komen!

Inmiddels is gestart met de bouw van de bovenste verdieping en komt langzaam maar zeker het hoogste punt van de bouw in zicht...!

De installatie van de camera is mogelijk gemaakt door de vier betrokken partijen: Wonen Zuid, Smeets Bouw, Hott Vastgoed  en SGL.

Deel dit verhaal: