×

Nieuws | 09 mei 2023

Bouwupdate – Op naar de officiële eerste steenlegging en… de nieuwe naam!

Woonlocatie Roermond

Maandag 15 mei a.s. zal de symbolische eerste steen gelegd worden voor ons nieuwe woonbegeleidingscentrum in de Emmalaan in Roermond. Dit zal gebeuren in het bijzijn van zo’n 75 genodigden; natuurlijk alle toekomstige bewoners, medewerkers en vrijwilligers en alle betrokken (bouw)partijen. Een feestelijke handeling, met koffie en vlaai, om even stil te staan bij dit bijzondere project.

Wonen Zuid en SGL bouwen samen 28 woonzorgeenheden, een logeerappartement, een woonkamer en een multifunctionele ruimte aan de Emmalaan in Roermond: een nieuwe woonlocatie voor bewoners van het huidige WBC Roermond en WBC Echt én een nieuwe werkplek voor alle medewerkers van deze twee wbc’s. Omdat ‘WBC Roermond’ straks als naam niet meer passend is, hebben wij een prijsvraag uitgezet voor een nieuwe naam. Er is inmiddels vanuit alle inzendingen door de bewoners, vrijwilligers, familie en medewerkers een voorselectie gemaakt. Hieruit zijn drie namen gekomen. Deze worden nu voorgelegd aan de bewoners en beide teams. Zij mogen stemmen en de naam met de meeste stemmen zal a.s. maandag bekend gemaakt worden als zijnde de nieuwe naam van de woonlocatie. Uiteraard zal er ook een leuke prijs zijn voor de persoon die deze naam heeft bedacht. Wordt vervolgd!

Inmiddels verloopt de bouw gestaag en is onlangs een begin gemaakt aan de tweede verdieping. De kozijnen op de begane grond zijn geplaatst. En binnenkort wordt daadwerkelijk gestart met het metselen van de eerste steen! Bekijk de foto’s hieronder voor een indruk. (dank aan vrijwilliger Jo van den Heuvel voor de mooie foto’s!)

Lees meer over dit project.

Deel dit verhaal: