×
WBC Kerkrade

WBC Kerkrade is een grote open woonlocatie voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Een uniek WBC omdat naast onze cliënten ook andere huurders – met name senioren - wonen in de appartementen in de flat. Elke bewoner heeft een ruim appartement met alle voorzieningen (eigen woonkamer, slaapkamer, badkamer, keuken) en begeleiding waar nodig. Naast de flatwoningen heeft dit WBC ook nog een aantal buitenwoningen.

Maximale eigen regie

Wonen bij WBC Kerkrade is heel veel eigen regie ervaring. Wonen in een grote seniorenflat, midden in de maatschappij. Er wordt niet gecontroleerd wie in en uit de flat gaat. Alle bewoners hebben een eigen, opvallend ruim (want gericht op senioren) appartement. Er is ook een grote gemeenschappelijke ruimte voor bewoners waar samen gegeten wordt, koffie gedronken of spelletjes gespeeld. WBC Kerkrade heeft een eigen activiteitencentrum voor mensen die daar behoefte aan hebben. Deze woonlocatie is centraal gelegen, tegenover een park, dichtbij medische zorg en nabij een winkelcentrum voor dagelijkse voorzieningen.

  • Grote mate van zelfstandigheid
  • Eigen activiteitencentrum
  • Tegenover een park
  • Dichtbij dagelijkse voorzieningen
  • Midden in het leven; wonen tussen andere huurders
  • Veel sociale contacten

Hier wil je wonen!

Bij WBC Kerkrade wonen 43 heel verschillende mensen, verspreid over een grote seniorenflat. Onze jongste bewoner is 20 jaar, de oudste bijna 80. Een heel gemengd gezelschap, waardoor de zorg ook heel divers is. Van dagelijkse verzorging en eten verzorgen tot aansturing en begeleiding. Alles is maatwerk; wat de cliënt nodig heeft. WBC Kerkrade heeft geen eigen tuin maar wel een openbaar terras voor de deur. En op 50 meter afstand ligt een mooi park!

Wat wonen op deze locatie extra fijn maakt is dat het een eigen activiteitencentrum heeft: AC Kerkrade. Ideaal! Bewoners kunnen ook gebruik maken van andere AC’s in de regio, bijvoorbeeld AC Lupinehof, AC Heerlen en AC De Haemen.

Hier wil je werken!

Er werken maar liefst 53 kundige medewerkers bij WBC Kerkrade (waarvan 10 leerlingen). Jong en oud werkt hier samen. Ondanks de grootte, is het team hecht en collegiaal. De sfeer is vrij en open naar elkaar. We houden van gezelligheid, versieren bijvoorbeeld altijd voor dagen als carnaval en Halloween. En we organiseren graag uitjes met de bewoners. Elk jaar organiseren we een familiedag waarbij de bewoners en hun naasten én medewerkers welkom zijn om nader tot elkaar te komen. Het is een hele fijne locatie om te wonen én te werken.