×
WBC Langendaal

WBC Langendaal is een woonbegeleidingscentrum voor mensen met NAH in de wijk De Heeg in Maastricht. Een gezellige kleinschalige woonvorm, met een warme huiselijke sfeer. Elke bewoner heeft een eigen appartement met alle voorzieningen en begeleiding waar nodig.

Een plek waar je jezelf kunt zijn

Als je bij WBC Langendaal woont, woon je niet alleen midden in een gezellige woonwijk maar ook dichtbij alle voorzieningen zoals supermarkten. WBC Langendaal wordt bewoond door tien cliënten met niet-aangeboren hersenletsel, die allemaal niet rolstoelafhankelijk zijn en een grote mate van zelfstandigheid hebben. Zij worden begeleid door zeven medewerkers. Samen vormen zij een mooie mix; een team van bewoners en begeleiders met heel veel saamhorigheid. Eigen regie en jezelf kunnen zijn zijn heel belangrijke waarden bij WBC Langendaal.

  • Kleinschalig
  • Huiselijk en gezellig
  • Mooie gezamenlijke woonkamer
  • Dichtbij alle voorzieningen
  • Gratis parkeerplekken voor de deur
  • Voor cliënten zonder rolstoel

Hier wil je wonen!

Bij WBC Langendaal wonen tien bewoners samen in één huis. Elke bewoner beschikt over een eigen appartement (woonkamer, keukenblok, badkamer, toilet en slaapkamer). Natuurlijk hebben we ook enkele gezamenlijke ruimtes zoals de woonkamer en keuken waar ze hun maaltijden (ontbijt, lunch, diner) samen nuttigen. Verder zijn deze ruimtes ook voor koffiemomenten, borrelavonden of activiteiten. Het hele wbc is huiselijk ingericht, wat het gezellig maakt. Eigen regie en zelfstandigheid vinden wij enorm belangrijk op ons wbc. Bijzonder is dat op deze locatie – in tegenstelling tot alle andere SGL woonlocaties - geen mensen met rolstoel wonen.

Dit woonbegeleidingscentrum heeft geen eigen activiteitencentrum maar is centraal gelegen. Bewoners gaan naar verschillende AC’s in de buurt, bijvoorbeeld AC Maastricht of AC De Haamen in Beek.

Hier wil je werken!

Ons team is klein maar hecht. Er werken slechts zeven mensen bij WBC Langendaal, een mooie mix van vrouwen en mannen. Jong en oud zorgen hier samen voor tien bewoners. Doordat deze locatie relatief klein is, bouwen we op elkaar en vertrouwen we elkaar volledig. Dit vraagt veel zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid van onze kundige medewerkers maar betekent ook een grote mate van eigen regie. Ons team is zelfsturend en dat is heel fijn. We zijn doorzetters. Een fijne sfeer én humor vinden wij heel belangrijk!