×
AC De Haamen

AC De Haamen is een bijzondere locatie van SGL in Beek: om mensen met NAH te laten sporten en bewegen.

Aangepast sportcentrum vol mogelijkheden

AC De Haamen in beek is een bijzondere locatie voor dagbesteding: er wordt voornamelijk bewogen. Zwemmen en sporten onder professionele begeleiding en zorg afgestemd op de individuele wensen en doelen van elke cliënt, dat is mogelijk bij AC De Haamen. Het is een mooi centraal gelegen aangepast sportcentrum, zwembad en horecagedeelte met vele binnen en buiten faciliteiten voor mensen met of zonder beperking waarbij men elkaar kan ontmoeten, werken aan fysieke en mentale ontwikkeling maar ook arbeidsmatig aan de slag kan in de horeca.

  • Centrale ligging bij horeca en winkels
  • Heel veel (aangepaste) sporten mogelijk
  • Uiteenlopende doelgroep
  • Goede sfeer
  • Individueel of in groepsverband aan de slag
  • Goede parkeermogelijkheden

Mogelijkheden

Zwembad

- Individueel zwemmen
- Optimaliseren zelfredzaamheid
- Deelname aan groepsspelen
- Deelname aan Aquafit lessen

Sporthal

- Deelname aan de verschillende sporten zoals balspelen, cardiotraining, loopscholing, valpreventie, weerbaarheidstrainingen, boks training en fitnessoefeningen maar ook alle andere mogelijke sportbeoefeningen proberen we aan de hand van de wensen vorm te geven.

Horeca

- Het ondersteunen in de verschillende horecawerkzaamheden zoals de lunch verzorgen voor onze (mede)cliënten, verzorgen van de bestellingen van externe klanten, voorraadbeheer, bardienst, keukendienst, kassatraining en schoonmaakwerkzaamheden.

Hier wil je cliënt zijn!

De Haamen is een aangepast sportcentrum met een binnenzwembad, sporthallen en horeca. Buiten is zijn er verschillende sportvelden met o.a. een atletiekveld, sintelbaan, handbikebaan, voetbalvelden en tennisbanen. Ook is er voldoende parkeergelegenheid en is de locatie voor iedereen toegankelijk. Ideaal dus voor cliënten van SGL! Omdat iedere cliënt anders is, wordt er gewerkt met individuele doelen en geen groepsdoelen. De persoonlijke doelen van onze cliënten zijn zeer uiteenlopend. Van ontspanning en even uit die rolstoel te kunnen komen om zo onbeperkt mogelijk te kunnen bewegen tot de het opnieuw (eventueel aangepast) aanleren van de zwemslag na het hersenletsel. Sociaal bezig zijn in een groep, onbeperkt sporten en zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren in het zwembad zijn onze drijfveren.

Hier wil je werken!

Negen medewerkers begeleiden zo'n 120 cliënten in totaal. Aandacht voor de individuele behoeftes van onze cliënten staat bij ons op één. AC De Haamen is een laagdrempelige locatie en de goede sfeer in het team met veel humor (medewerkers, vrijwilligers, cliënten en stagiaires) zorgt voor een unieke locatie waar je graag werkt. Iedere medewerker heeft zijn eigen specialiteiten. We vullen elkaar heel goed aan en zijn een leuk, hecht en gezellig team dat er samen met vrijwilligers voor zorgt dat de deelnemers met een blij gezicht naar huis keren en hun persoonlijke doelen kunnen behalen.