×
AC De Maashorst in Baarlo

AC De Maashorst is een activiteitencentrum van SGL in Baarlo. Hier bieden wij dagbesteding aan mensen met niet aangeboren hersenletsel.

Uitnodigend activiteitencentrum

AC De Maashorst is een uitnodigende gezellige en kleurrijke locatie met veel ruimte en licht. De cliënten geven aan dat ze zich veilig voelen en zichzelf kunnen zijn in AC De Maashorst; “iedereen heeft iets en we hoeven niets uit te leggen”. AC De Maashorst mag zich gelukkig prijzen met het feit dat er 30 zeer betrokken vrijwilligers actief zijn die op vele gebieden ondersteuning bieden. Het team van AC De Maashorst wordt door de cliënten als belangstellend en geïnteresseerd ervaren; “ze staan open voor alles”.

  • Ruim, veel licht
  • Grote locatie
  • Bijzonder veel hulp van vrijwilligers
  • Gezellige sfeer

Hier wil je cliënt zijn!

Bij AC De Maashorst krijgen maar liefst 119 cliënten dagbesteding. Een zeer uiteenlopende groep mensen; heel divers en leuk, jong en oud. Mensen kunnen bij ons terecht voor RGM (Ronnie Gardiner Methode), toneel, educatie/communicatie, wellness, computer, sport, houtbewerking, creatief, zwemmen, yoga, boccia, klei, koken en muziek. Er is ruimte voor eigen inbreng. Zo is er bijvoorbeeld met werkstukken van cliënten geëxposeerd in het ziekenhuis in Venlo, op initiatief van de lokale cliëntenraad. Dit heeft zelfs het lokale nieuws gehaald. Het aanbod aan activiteiten wordt als zeer divers ervaren. De sfeer is erg goed en er wordt ondersteuning gegeven waar nodig.

Hier wil je werken!

Volgens de cliënten zijn de medewerkers in het team empathisch, vriendelijk en hulpvaardig. Zelf noemen ze zich divers, zorgzaam en professioneel. Bij ons wil je werken omdat de doelgroep erg leuk is en de werkzaamheden zijn zeer afwisselend. Het team is erg betrokken en enthousiast. Daarnaast zijn de werktijden en -dagen fijn.

Anders dan anderen

Wat ons AC anders maakt is dat er  een zeer grote sportzaal is die voor vele toepassingen gebruikt kan worden. Er is een toneelclub en we hebben een eigen band die op bijzondere dagen zelfs optreedt in AC De Maashorst. Ook worden de activiteiten RGM en houtbewerking aangeboden. Het aantal cliënten en daarmee het activiteitenaanbod is relatief groot, vergeleken met andere AC’s. Het pand is heel ruim en licht.