×
AC Heerlen

AC Heerlen is een activiteitencentrum voor dagbesteding voor mensen met NAH in Heerlen.

Een heel bijzonder ac!

AC Heerlen is gevestigd in het Herle college waardoor we voor sommigen lastig te vinden zijn. Onze ingang bevindt zich aan de rechter zijkant van het schoolgebouw waar ook scholieren te vinden zijn. Eenmaal binnen hebben we via de rechterdeur toegang tot onze algemene ruimte waar we gezamenlijk lunchen en hebben we een grote rolstoelvriendelijke keuken waar we een paar keer per week een kookactiviteit aanbieden. Tevens is hier het jongerenproject gesitueerd, hebben we een aparte ruimte voor de werkzaamheden die we doen met/voor Relim en is er een mogelijkheid voor sport en ontspanning.

Via de linker deur in de hal wandel je binnen bij de werkplaats. Hier vind je onze andere 4 afdelingen; keramiek, hout, metaal en repro (drukkerij). In de werkplaats wordt gewerkt in opdracht van zowel interne als externe klanten, waardoor onze aanpak iets anders is dan in reguliere AC's. Ons AC is in het bijzonder bedoeld voor mensen met NAH (niet- aangeboren hersenletsel).

  • Arbeidsmatige dagbesteding NAH
  • Jongerenproject
  • Kookgroep
  • Houtafdeling
  • Metaalafdeling
  • Repro (drukkerij)
  • Keramiek
  • Relim (in- en ompakwerkzaamheden)
  • Sport
  • Ontspanning

Hier wil je cliënt zijn!

Bij AC Heerlen streven we ernaar om een regulier arbeidsproces zoveel mogelijk na te bootsen. Hier zijn wij goed in, want we werken in opdracht van onze klant. Hoe mooi is het om een blije klant te zien vertrekken met een product waar jij een steentje aan hebt bijgedragen? Voor mensen met NAH is het soms lastig om de concentratie lang vast te houden. Ook dat is bij ons geen probleem. We hebben meerdere mogelijkheden om je even af te zonderen. Denk hierbij aan de rustruimte voorzien van relaxfauteuils of misschien is een kwartiertje op de hometrainer voldoende om weer tot rust te komen. Geen werkdruk staat bij ons hoog in het vaandel en dat communiceren dan ook we naar al onze klanten. Aan het einde van de dag ga je voldaan naar huis en heb jij lekker op jouw eigen tempo gewerkt.

Hier wil je werken!

Bij AC Heerlen hebben we een klein, maar supergezellig team waarbij voor elke afdeling vakkennis in huis is. Onze functies zijn ruimer dan standaard activiteitenbegeleider. Zo ben je bij ons ook veelvuldig bezig met ontwikkelen en ontwerpen van nieuwe producten, het maken van een bouwtekening, heb je veel klantencontact, ben je nauw betrokken bij de mooie samenwerking met Relim, ben je bezig met bestellingen, bereken en maak je de facturen etc. Lekker afwisselend dus!

Wist je dat...

... je bij AC Heerlen een bestelling kunt plaatsen en wij middels maatwerk voor jou aan de slag gaan? Denk hierbij aan drukwerk voor het geboortekaartje van je kindje, het maken van het formaat houten kist die je elders maar nergens kunt vinden of een bijzonder beeld voor het pensioen van je vader? Loop gerust binnen, dan kijken we samen naar alle mogelijkheden. Wij hebben overigens ook een eigen schap bij Intratuin Sittard-Geleen waar wij voornamelijk producten van keramiek verkopen, voorzien van ons eigen label gemaakt in de drukkerij.

Wist je dat...

... we bij AC Heerlen veel van het drukwerk maken dat SGL verspreidt? Denk aan folders, flyers, brieven, maar ook de bedankkaarten. We beschikken over professionele apparatuur voor het drukwerk en de rest wordt met de hand gemaakt. Denk hierbij aan knikken, vouwen, snijden en nieten. Sinds kort kunnen wij ook uiterst fijn snijwerk aanleveren en kunnen we stoffen bedrukken met flexfolie. Wij beschikken namelijk over een snijplotter.