×
WBC Broeksittard

WBC Broeksittard is een woonbegeleidingscentrum voor mensen met NAH in de wijk Broeksittard in Sittard. Een gezellige kleinschalige woonvorm, midden in een gezellige woonwijk. Elke bewoner heeft een eigen appartement met alle voorzieningen en begeleiding waar nodig. Deze locatie kenmerkt zich door de kleinschalige opzet en mede daardoor gezellige, huiselijke sfeer.

Kleinschalig en huiselijk

Als je bij WBC Broeksittard woont, woon je niet alleen dichtbij het centrum van Sittard maar ook nog eens op loopafstand van drie supermarkten en enkele andere voorzieningen in de wijk. Een gezellige wijk met een dorps karakter. WBC Broeksittard wordt bewoond door slechts zes cliënten, een mix van mannen en vrouwen. Zij worden begeleid door zeven heel verschillende medewerkers. Samen vormen zij een mooie mix; een team van bewoners en begeleiders met heel veel saamhorigheid.

  • Kleinschalig
  • Huiselijk en gezellig
  • Mooie grote tuin
  • Nabij het centrum van Sittard
  • Dichtbij alle voorzieningen
  • Ruime privé parkeerplaats

Hier wil je wonen!

Bij WBC Broeksittard wonen zes bewoners samen in één huis. Elke bewoner beschikt over een eigen appartement (woonkamer, keukenblok, badkamer, toilet en slaapkamer). Natuurlijk hebben we ook enkele gezamenlijke ruimtes zoals de woonkamer en keuken waar ze hun maaltijden (ontbijt, lunch, diner) samen nuttigen. Verder zijn deze ruimtes ook voor koffiemomenten, borrelavonden of activiteiten. De ruimtes zijn huiselijk ingericht, wat het gezellig maakt. Er is een lift in het gebouw die natuurlijk rolstoeltoegankelijk is. Extra fijn aan deze locatie is dat er een ruime gezellige tuin is, waar het heerlijk zitten is. 

Dit woonbegeleidingscentrum heeft geen eigen activiteitencentrum maar is centraal gelegen. Bewoners gaan naar verschillende AC’s in de buurt, bijvoorbeeld AC Sittard, AC De Haamen en AC Havikstraat.

Hier wil je werken!

Ons team is klein maar hecht. Er werken slechts zeven mensen bij WBC Broeksittard. Jong en oud zorgt hier samen voor zes bewoners. Doordat deze locatie relatief klein is, wordt hier veel solo gewerkt. Dit vraagt veel zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid van onze medewerkers maar betekent ook een grote mate van eigen regie. En dat is heel fijn. Er heerst een rustige sfeer en er is daardoor veel tijd en oprechte aandacht voor onze cliënten.