×
"Het allerleukste aan mijn baan is de waardering en dankbaarheid die ik krijg van cliënten"

Het verhaal van Sitha Caessens (24)

Sitha Caessens

2020 - Sitha Caessens (24) is assistent begeleider en bewegingsagoog bij SGL.

“Ik ben vooral bezig met bewegen en in beweging zijn met cliënten. Ik stimuleer mensen zoveel mogelijk uit zichzelf te halen. 's Ochtends gaan onze cliënten bij en met ons zwemmen. Óf ik zit in de zorg óf ik begeleid hen in het water. Tijdens het middagprogramma ben ik vaak in de sporthal te vinden en probeer ik onze cliënten zoveel mogelijk in beweging te krijgen, denk aan loopscholing, cognitief bewegen, bewegen op muziek en andere activiteiten. Allemaal aangepast aan ieders niveau. Daarnaast werk ik met de doelgroep dementie, ben ik ergocoach op locatie en stagebegeleider. Naast mijn werk volg ik een deeltijd opleiding HBO Ergotherapie.

Waardering en dankbaarheid

Ik heb zelf stage gelopen bij één van onze activiteitencentra. Dit beviel mij zo goed dat ik graag door wilde gaan met dit werk. Het allerleukste aan mijn baan is de waardering en dankbaarheid die ik krijg van cliënten. Het is niet te omschrijven. Je bouwt een enorme band met de mensen op en je merkt dat cliënten je vertrouwen. Dit vind ik heel mooi en ik probeer ze met een grote glimlach naar huis te laten gaan. Ik krijg heel veel energie van mijn cliënten en dat maakt het zo leuk om naar mijn werk te gaan, elke dag.

Ik ben mezelf

Ik haal het beste uit mezelf door simpelweg mezelf te zijn. Ik heb veel energie en enthousiasme en dat merken de cliënten ook. Ik vind het mooi om samen naar een doel toe te streven en dit proberen waar te maken. Het liefst liet ik elke dag iemand met mij meelopen om te ervaren hoe mooi het is om met deze doelgroep te werken.”

“Het allerleukste aan mijn baan is de waardering en dankbaarheid die ik krijg van cliënten”

Deel dit verhaal: